Buurthub Atolplaza opent deuren

Bewoners van de Atolwijk kunnen voor al hun vragen op het gebied van welzijn, zorg, wonen, werken, financiën en overige zaken voortaan terecht in de eerste Buurthub van Lelystad: Buurthub Atolplaza. Buurthub Atolplaza is een initiatief van Welzijn Lelystad, Werkbedrijf Lelystad, woningcorporatie Centrada en de gemeente Lelystad.

Door een intensievere samenwerking, focus op projecten en meer zicht op elkaars werkzaamheden, zijn de professionals in de Buurthub beter in staat om samen te werken, oplossingen voor problemen van buurtbewoners te vinden en bewoners te ondersteunen bij nieuwe ideeën en activiteiten. De buurthub werd in april 2022 geopend.

Buurtbewoners kunnen met al hun vragen terecht in de Buurthub. Ze krijgen òf een antwoord òf een afspraak met iemand die kan helpen. Er zijn ook spreekuren waar wijkbewoners heen kunnen als ze ergens mee zitten, zoals het spreekuur van het wijkteam en het financieel spreekuur.

De Buurthub biedt onder meer onderdak aan De Kluswinkel, buurthuis De Krakeling, De Buurtkamer en het consultatiebureau. Wie wil kan lekker meedoen met verschillende activiteiten in de Buurthub, zoals computerhulp, dansen, koersbal, schilderen, keramieken, bewegen op maat, haken en breien, kaarten en samen eten.

Atolplaza had al de functie van wijkcentrum en buurthuis. Nu daar dienstverlening door De Kluswinkel, werkcoaches van het Werkbedrijf, medewerkers van Centrada, de Buurtkamer en een sprintteam van professionals aan toegevoegd zijn, is de dienstverlening completer en beter.

‘We willen dat buurtbewoners in de Buurthub terecht kunnen voor alles wat zij nodig hebben en niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. Dat is de reden dat we ons gezamenlijk inspannen voor de Buurthub; de plek waar alles samenkomt: mensen, organisaties en activiteiten,’ zegt Marieke Voogt, directeur/bestuurder van Welzijn Lelystad.

Bezoek de website van Welzijn Lelystad

Meest Relevant

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?