Over ons

Samen Lelystad Oost is een programma dat zich richt op het versterken van de Zuiderzeewijk, Atolwijk, Boswijk en Waterwijk. Dit deel van de stad is door het ministerie van Binnenlandse zaken erkend als één van de zestien kwetsbare gebieden in Nederland, waar een integrale gebiedsontwikkeling ingezet wordt. Door met elkaar in verbinding te komen en blijven (inwoners en professionals) versterken we elkaar. Ons gezamenlijke doel? Gelukkige, krachtige en trotse inwoners van Lelystad Oost.

Binnen Samen Lelystad Oost werken onder andere inwoners, professionals, bestuurders en ondernemers aan verbetering op het gebied van inkomen, arbeidsparticipatie, opleiding(sniveau), gezondheid en veiligheid. In 2021 maakten we een start door vooral organisaties in de wijken aan elkaar te verbinden en een gezamenlijk jaarplan te maken.

Samen Lelystad Oost, dat ben jij!

Organisatie

Samen Lelystad Oost is van ons allemaal. Van inwoners, professionals, bestuurders én ondernemers. Van en in Lelystad Oost. De organisatie bestaat uit drie onderdelen; een gebiedstafel, werkgroepen en het programmabureau.

Gebiedstafel

Samen Lelystad Oost heeft een gebiedstafel. Hierin zijn verschillende sectoren op bestuurlijk niveau vertegenwoordigd. De gebiedstafel komt 3 à 4 keer per jaar bij elkaar.

Werkgroepen

Samen Lelystad Oost telt drie werkgroepen: gezond en kansrijk opgroeien, benutten van talenten in relatie tot werk en samenleven in goede en diverse buurten. 

Programmabureau

Het programmabureau van Samen Lelystad Oost verbindt, faciliteert en bewaakt de samenhang tussen domeinen en projecten.

Nieuws over Samen Lelystad Oost

Zomerfeest in Lelystad Oost. Kom je ook?

Buurtconciërges Peter en Marjolein zijn inmiddels bekenden in de Atolwijk. Veel wijkgenoten weten het duo te vinden. Tijdens hun ronde door de wijk worden ze regelmatig herkend en aangesproken. ‘Zwerfvuil prikken, kleine

Lees verder

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?