Professional doe mee en laat je zien, werk samen aan een fijne buurt

Jij of jouw organisatie werkt in Lelystad Oost. De Zuiderzeewijk, Waterwijk, Boswijk en Atolwijk om precies te zijn: groene en kansrijke wijken, maar ook wijken met sociale en fysieke uitdagingen.

Binnen Samen Lelystad Oost werken we samen in en áán een kansrijk en aantrekkelijk Lelystad Oost. Wijken waar kinderen gezond kunnen opgroeien, waar ze hun talent kunnen ontwikkelen en waar bewoners een baan vinden. Waar mensen samenleven in een veilige buurt en in een prettige omgeving.

We doen dit stap voor stap. Met inwoners, werkgevers, welzijnsmedewerkers, politieagenten, leerkrachten, verpleegkundigen, ambtenaren en medewerkers van de woningbouwvereniging. Hoe jij kunt bijdragen? Wacht vooral niet af. Denk mee, wees pro­actief, verbind, zoek elkaar op en ontschot. Laat je zien! Alleen samen komen we vooruit.

Inspirerende voorbeelden in Lelystad Oost

Er gebeurt heel veel in Lelystad Oost en daar zijn we trots op. We delen graag mooie voorbeelden van inspirerende en succesvolle en initiatieven van professionals in de buurt.

Hulp bij verlaging energierekening

Energiecoaches helpen inwoners van Lelystad Oost met het verlagen van hun energierekening. Coaches gaan de komende tijd actief de wijken in. ‘Door contact te leggen met bewoners en met hulp van de gemeente weten

Lees verder

De Kluswinkel: gewoon heel bijzonder

De Kluswinkel helpt inwoners van Lelystad met klussen in en om het huis. En die variëren van het ophangen van een schilderijtje, tot het schilderen van een compleet huis. Iedereen in Lelystad kan er terecht.

Lees verder

We doen het samen

Binnen Samen Lelystad Oost werken vele partijen in Lelystad Oost aan verbetering op het gebied van inkomen, arbeidsparticipatie, opleidingsniveau, gezondheid en veiligheid.

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?