Professional doe mee en laat je zien, werk samen aan een fijne buurt

Jij of jouw organisatie werkt in Lelystad Oost. De Zuiderzeewijk, Waterwijk, Boswijk en Atolwijk om precies te zijn: groene en kansrijke wijken, maar ook wijken met sociale en fysieke uitdagingen.

Binnen Samen Lelystad Oost werken we samen in en áán een kansrijk en aantrekkelijk Lelystad Oost. Wijken waar kinderen gezond kunnen opgroeien, waar ze hun talent kunnen ontwikkelen en waar bewoners een baan vinden. Waar mensen samenleven in een veilige buurt en in een prettige omgeving.

We doen dit stap voor stap. Met inwoners, werkgevers, welzijnsmedewerkers, politieagenten, leerkrachten, verpleegkundigen, ambtenaren en medewerkers van de woningbouwvereniging. Hoe jij kunt bijdragen? Wacht vooral niet af. Denk mee, wees pro­actief, verbind, zoek elkaar op en ontschot. Laat je zien! Alleen samen komen we vooruit.

Inspirerende voorbeelden in Lelystad Oost

Er gebeurt heel veel in Lelystad Oost en daar zijn we trots op. We delen graag mooie voorbeelden van inspirerende en succesvolle en initiatieven van professionals in de buurt.

Verbeteren van woningen is teamwork

‘Het verbeteren van woningen in Lelystad Oost, dát doen we samen.’ Dat is de conclusie van Fred Wilcke (wijkraad Boswijk), Laurens Meerten (Huurdersvereniging Ons Belang) en Gert-Jan Holt (Kluswinkel).

Lees verder

De ogen en oren van Lelystad Oost

Buurtwerkers Ronnie Lans en Judith Vrede kennen Lelystad Oost goed. Zij fietsen dagelijks door de Atolwijk, Zuiderzeewijk, Waterwijk en Boswijk. Ze knopen een praatje aan met bewoners. Gewoon om te kijken hoe

Lees verder
Karin Oldekamp Preventie met gezag

Zie je iets dat niet klopt? Meld het!

Zie je criminele activiteiten of heb je het gevoel dat iets niet pluis is? Meld dit. Dit kan ook anoniem. Dit is de belangrijkste boodschap van de in december huis-aan-huis verspreidde flyer in de Zuiderzeewijk.

Lees verder

‘Prettig wonen doe je met elkaar’

‘Wist je dat woongenot veel meer is dan alleen het hebben van een fijn huis? Een veilige buurt, goed contact met de buren, een nette straat en opgeruimde tuinen zijn minstens zo belangrijk. Daarom werkt Centrada

Lees verder

We doen het samen

Binnen Samen Lelystad Oost werken vele partijen in Lelystad Oost aan verbetering op het gebied van inkomen, arbeidsparticipatie, opleidingsniveau, gezondheid en veiligheid.

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?