‘Kick off Kapot Sterk!’

In onze stad willen we dat alle kinderen veilig kunnen opgroeien en hun dromen kunnen waarmaken. Daarom hebben we Kapot Sterk in het leven geroepen! Dit programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen in groep 8. Maar wat houdt Kapot Sterk eigenlijk in?

Kapot Sterk is een lesprogramma dat zich richt op kinderen in groep 8. In 5 lessen leren ze over het maken van keuzes, het omgaan met groepsdruk en het vinden van de kracht om ‘nee’ te zeggen tegen negatieve invloeden. We leren de kinderen hoe ze sterk en slim kunnen zijn in lastige situaties. Ze leren om signalen te herkennen en om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Hiermee wordt hun weerbaarheid vergroot. Bovendien praten we ook over hun dromen en ambities en worden ze geïnspireerd om het beste uit zichzelf te halen.

In gesprek met groep 8

Op vrijdag 16 februari vond de kick-off plaats van het lesprogramma Kapot Sterk. Vijf scholen verzamelden zich voor een inspirerende bijeenkomst, waarbij Wethouder Annemieke Messelink in gesprek ging met de kinderen. De leerlingen hadden vooraf vragen bedacht die ze tijdens de kick-off konden stellen aan de wethouder. Gastdocenten Marianne en Monique van de politie, Carl van Halt en Emma en Janaika van het jongerenwerk deelden hun ervaringen met de leerlingen. De leerlingen konden hen ook vragen stellen. Ze waren benieuwd naar hoe een dag van een politieagent eruitziet, wat Bureau Halt precies doet en wat de werkzaamheden van een jongerenwerker zijn. Ook werd er een video getoond van artiest Koach en Djeckman over Kapot Sterk, waarin ze hun ervaringen delen en hoe zij door hard te werken hun dromen en ambities konden waarmaken. Bekijk de video hier.

Toekomstdromen

Het tweede deel van de kick-off stond in het teken van dromen en ambities. De leerlingen hadden vooraf op een post-it hun droom & ambitie geschreven. Een aantal van deze dromen werd voorgelezen, waarna de leerlingen de kans kregen om deze toe te lichten en met elkaar in gesprek te gaan over hun dromen en ambities. Veel dromen gingen over het hebben van veel geld later, maar ook over gelukkig zijn. Ook wilden veel kinderen politieagent of voetballer worden later.

Het lesprogramma Kapot Sterk

De lessen starten op 1 maart. Kinderen uit groep 8 van 6 scholen uit de Atol- en Zuiderzeewijk krijgen dan de kans om dieper in te gaan op de onderwerpen die tijdens de bijeenkomst zijn besproken. Kapot Sterk is niet alleen een programma dat kinderen in hun kracht zet. Ze leren verleidingen en groepsdruk tegen te gaan, de juiste keuzes te maken, samen te werken en hun dromen en ambities te ontdekken. Met Kapot Sterk bouwen we samen aan een sterke en veerkrachtige generatie. 

Meer weten over Kapot Sterk?

Neem dan contact op met Sandra van Vuure. Dit kan via e-mail op veilig@lelystad.nl of telefonisch op 14-0320.

Meest Relevant

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?