‘Naast voetballen is het sociale aspect ook belangrijk’

‘S.V. Batavia90 is een voetbalclub waarin iedereen welkom is’, dat zegt Marco Knippenberg, voorzitter van de vereniging in de Waterwijk. ‘De diversiteit binnen onze vereniging is groot. We hebben oog voor elkaar en hebben respect voor elkaar. Bij voetbal draait het niet alleen om de sport.

‘Iedereen kan hier voetballen,’ zegt hij. ‘De velden zijn, naast trainingen en sportlessen van Porteum, open voor jongeren en buurtbewoners. Op die manier kan iedereen een balletje trappen.

De vereniging is een sociale plek in de wijk. ‘Onze kantine wordt nu soms gebruikt als buurthuis. Er ontstaan vriendschappen. En bij onenigheid (want ook dat gebeurt) dan praten we erover. Er ontstaan ook mooie initiatieven.’ Als voorbeeld noemt hij een groep volwassenen die hij regelmatig zag voetballen op de velden. De groep was zo enthousiast, dat ze zich aanmeldden bij de club.’

Ook mensen die minder te besteden hebben kunnen er terecht. Kinderen uit gezinnen die weinig te besteden hebben, kunnen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur een subsidie aanvragen. ‘Na de aanmelding wordt de inschrijving met ons geregeld,’ legt Marco uit.

Nog een mooi voorbeeld: ‘Samen met de middelbare school zijn we in gesprek om leerlingen die moeite hebben met vinden van een stage een plek bij ons te bieden. Dit is leuk, maar ook belangrijk. Iedereen verdient een kans en we schenken veel aandacht aan onze maatschappelijke functie. Mensen kunnen hier lekker bewegen, maar het sociale aspect van sport is minstens zo belangrijk.’


Meest Relevant


Meer verhalen

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?