Lelystad pakt jeugdcriminaliteit aan

Een veiliger Lelystad. Hoe? Door aan de slag te gaan met jeugdcriminaliteit! Dat doet de gemeente Lelystad samen met het Openbaar Ministerie, maatschappelijke partijen en de politie. Door samen een plan op te stellen willen ze voorkomen dat jongeren in Lelystad Oost de criminaliteit ingaan of hier verder in afglijden.

Het doel van het plan is te voorkomen dat jongeren en jongvolwassenen de (georganiseerde en ondermijnende) criminaliteit ingaan of hier verder in afglijden. Het is belangrijk om zorgelijk en crimineel gedrag eerder te signaleren en aan te pakken. Daarnaast gaat het om adequaat straffen van doorgroeiers die aan een criminele carrière bouwen.

Extra geld kwetsbare wijken

Het plan vloeit voort uit Samen Lelystad Oost. De gemeente gaat voor de uitvoering van het plan een subsidie indienen bij het ministerie voor zo’n 1 miljoen euro per jaar. Dit is voor de komende tien jaar met een tussenevaluatie na vier jaar. De gemeente investeert zelf ook 400.000 euro per jaar. Na toekenning van de aanvraag worden de maatregelen verder uitgewerkt in een uitvoeringsprogramma en begint de uitvoering.

Meest Relevant

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?