Nieuwe governance gaat zorgen voor slagkracht

‘We hebben 21 november samen veel opgehaald. Ik zag dynamiek en vuur. Het is de nadrukkelijke wens dat dit een doorlopend vuur gaat worden’, aldus programmadirecteur Harry Veldhuis. Een nieuwe governance (met een gebiedstafel en een dagelijks bestuur) gaat zorgen voor meer slagkracht voor het onafhankelijke programmabureau.

‘Ik zeg onafhankelijk, want er komt een moment dat de navelstreng (die ons verbindt met de gemeente) doorgeknipt wordt. De deuren moeten open en de tussenschotten moeten eruit. We moeten elkaar snel vinden en snel kunnen schakelen. Elkaar helpen om over muurtjes heen te stappen. Ik voel een enorme drive om hier samen mee aan de slag te gaan.Wethouder Annemieke Messelink: ‘Als je goed kijkt, gebeurt er al ontzettend veel.’ Ze trekt hierbij een parallel met bijen. ‘Verstoor de orde niet, maar laat de bijen het zelf doen. We moeten vooral aansluiten bij wat er al gebeurt.’

 

Organogram-Samen-DEF

Meest Relevant

Kick off Kapot Sterk

In onze stad willen we dat alle kinderen veilig kunnen opgroeien en hun dromen kunnen waarmaken. Daarom hebben we Kapot Sterk in het leven geroepen! Dit programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen in groep 8. Maar wat houdt Kapot Sterk eigenlijk in?

Lees verder

LOL na school gaat weer van start

LOL na school start weer op 26 februari 2024. Naast het naschoolse aanbod voor basisschoolleerlingen is er ook een programma voor jongeren van Porteum, De Steiger en Aeres. ‘Ook het aanbod begeleiding in basis

Lees verder

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?