Feestelijke aftrap werkzaamheden Wold

Deze zomer start Samen Lelystad Oost een groot project in de Wold. Het project gaat over het verbeteren van de woningen en de leefbaarheid in de buurt. Zo knapt aannemer Heijmans in opdracht van woningcorporatie Centrada 315 huurwoningen op. Ook een aantal woningeigenaren doet mee. De start van de werkzaamheden werd op donderdag 31 augustus feestelijk gevierd door Centrada, Welzijn Lelystad, de gemeente, aannemer Heijmans en de bewoners.

 
De feestelijke aftrap werd goed bezocht. Terwijl de kinderen zich vermaakten op het springkussen zochten bewoners en professionals elkaar op onder het genot van een hapje en een drankje. “Het is mooi om te zien dat de bewoners enthousiast zijn over de geplande verbeteringen. Wij willen ook heel graag van bewoners zelf horen. Wat speelt er in de buurt? Waar hebben ze behoefte aan? Dit soort contactmomenten zijn daarom heel waardevol”, aldus Martine Visser, directeur-bestuur Centrada, namens alle partners.

Onderhoud aan de huizen
Aannemer Heijmans knapt in opdracht van Centrada 315 woningen op in de Wold. Ook worden de woningen energiezuiniger gemaakt. Bijzonder aan dit project is dat ook de woningeigenaren mee kunnen doen met de plannen van de woningcorporatie. Hiervoor is subsidie beschikbaar bij de gemeente. Dit betekent dat woningeigenaren tegen bepaalde voorwaarden een vergoeding aan kunnen vragen, waardoor ze niet alles zelf hoeven te betalen. Met 9 woningeigenaren zijn daarvoor reeds de contracten getekend.

 

Veel vertrouwen in mooi eindresultaat
Naast het opknappen van de woningen is er ook aandacht voor de leefbaarheid in de buurt. De buurt wordt mooier gemaakt. Bijvoorbeeld door heggen en schuttingen op te knappen of te vervangen. Maar ook met meer groen en nette achterpaden. Bewoner Ans Strijk woont al 28 jaar met veel plezier in Wold: “Ik ben erg blij met de opknapbeurt. Vind het ook wel een beetje spannend. Maar we worden goed geïnformeerd over wat er allemaal gaat gebeuren. Ik heb er veel vertrouwen in dat het allemaal erg mooi wordt.”

Samen vooruit in Lelystad Oost
Samen Lelystad Oost is een gezamenlijk programma dat zich richt op het versterken van de Zuiderzeewijk, Atolwijk, Boswijk en Waterwijk. Door het ministerie van Binnenlandse Zaken erkend als één van de kwetsbare gebieden in Lelystad. Binnen Samen Lelystad Oost werken onder andere inwoners, professionals, bestuurders en ondernemers samen aan een mooier Lelystad Oost.

Meest Relevant

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?