LOL na school gaat weer van start

LOL na school start weer op 26 februari 2024. Naast het naschoolse aanbod voor basisschoolleerlingen is er ook een programma voor jongeren van Porteum, De Steiger en Aeres. ‘Ook het aanbod begeleiding in basisvaardigheden als rekenen, lezen en taal gaat op de scholen door’, vertelt Programmaleider LOL na school Eline de Vries.

‘We zijn erg blij dat we de activiteiten nu ook voor het voortgezet onderwijs kunnen uitvoeren. We hebben daarnaast gekozen voor een reeks activiteiten in de wijk waar kinderen/jongeren van groep 7 en 8 én de eerste jaren van de middelbare school zich voor kunnen inschrijven. Zo kunnen jongeren altijd dichtbij huis (en niet alleen op school) activiteiten doen. Bovendien proberen we de brug te slaan van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Als jongeren elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten, zullen schijnbare “muurtjes” tussen de twee levensfasen verdwijnen, is onze overtuiging’, aldus Eline de Vries.


Talenten ontdekken
Met het programma LOL na school worden kinderen gestimuleerd om in hun eigen wijk of op hun eigen school hun talenten te ontdekken. Achterliggende gedachte is dat ze zich betrokken voelen in de buurt waar ze opgroeien en positieve ervaringen opdoen. De activiteiten worden in Lelystad Oost georganiseerd door onder andere Kubus, Sportbedrijf en StudiecentrumC2 namens het onderwijs. Denk aan: Kleding pimpen, archeologie, basketballen, bootcamp, segway rijden, afrodance, striptekenen en nog veel meer.

‘Extra trots zijn we op de twee Yamaha Classbands die we gaan starten in de Zuiderzeewijk: Eén voor strijkers (viool, cello, etc.) en één voor blazers (trompet, klarinet, etc.). Dit doen we in samenwerking met het wijkcentrum Zuiderzeewijk en de MuziekSpeelplaats, een initiatief van ‘onze eigen’ Edsilia Rombley en haar echtgenoot Tjeerd Oosterhuis,’ zegt Ineke van Enk, vanuit Kubus Lelystad betrokken bij LOL na school.


Sterke samenwerking
Eline de Vries kijkt terug op het afgelopen half jaar LOL na school: ‘We hebben een sterke samenwerking neer weten te zetten. Door iedereen in zijn kracht te zetten, is een mooi programma tot stand gekomen. Hiervoor moesten we af en toe ook bij elkaar in de keuken kijken, onze “gewoontes” her en der aanpassen en kwetsbaarheden delen. Nu staan we sterker dan voorheen, waarbij ons gezamenlijke doel ‘It takes a village to raise a child’ zorgt voor blije, enthousiaste kinderen.’

‘We zien er dan ook naar uit om met nog meer enthousiaste docenten, mensen die zelf zo veel plezier halen uit een sport of activiteit, ons programma weer vorm te geven. Dankzij hen kunnen we zo’n 1100 jongeren een mooi, gratis naschools aanbod doen.’

Meest Relevant

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?