Murals zorgen voor verbinding in Waterwijk

De Voorstraat in de Waterwijk ziet er sinds vorige week nóg kleurrijker uit. Kunstenaars uit Barcelona, Frankrijk en Rotterdam namen de bewoners mee in hun creatieve wereld en sierden de gevels. Het resultaat? Drie muurschilderingen (ook wel murals genoemd), mooie gesprekken en verbinding.

‘Zo’n 140 bewoners hielpen ons vol enthousiasme mee. Zo zijn het niet alleen kunstwerken voor de wijk, maar ook ván de wijk, vertelt kunstenaar Naomi King. Collectief Writers’ Block beschilderde de muren in opdracht van Samen Lelystad Oost. Samen Lelystad Oost is een programma dat zich richt op het versterken van de Zuiderzeewijk, Atolwijk, Boswijk en Waterwijk.

Writers’ Block nodigde buurtbewoners uit om kunstenaars een handje te helpen en organiseerde workshops. Jong en oud droeg de afgelopen dagen (ieder op zijn of haar eigen manier) een steentje bij. Mozes, een 10-jarige jongen die om de hoek woont. De creatieve Filotte, met een klodder verf op haar kin en zelfs een dame van 81.

‘Het is bijzonder om te zien hoe verbindend kunst kan zijn. Onderling ontstonden veel mooie gesprekken’, zegt Serge Hollander van Writers’ Block. ‘En de Waterwijk barst van het talent! Bekijk het zelf op de gevel van de Poolse supermarkt.’

Op steenworp afstand van het gezamenlijke kunstwerk vind je een indrukwekkende schildering van een kind met een hondje en gevel met een vrolijke blauw-witte cartoon. Daarnaast maakt kunstenaar Xander van Soelen deze week eksters op twintig plekken in de wijk in het kader van ‘de Geheime Eksterclub’. Hiervoor konden bewoners en ondernemers zich aanmelden.

Meest Relevant

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?