Plaats een zwaaisteen

Ken jij ze al, de zwaaistenen? Tegels met een vrolijk handje dat uitnodigt om te zwaaien. Naar elkaar, een voorbijganger of naar iemand in een huis. Samen Lelystad Oost stelt 20 zwaaistenen beschikbaar voor Lelystad Oost. Welke plek in jouw wijk verdient volgens jou zo’n positieve steen?

De zwaaisteen kan voor een woning geplaatst worden, maar ook bij organisaties, bedrijven en instellingen. Het doel van de zwaaisteen is het alledaags contact (weer) op gang brengen, meer omzien naar elkaar. Zwaaistenen nodigen uit om meer oog te hebben voor elkaar door vaker spontaan contact met elkaar aan te gaan.

Dit kan door te zwaaien naar mensen die regelmatig thuis zijn en mensen te groeten die je tegenkomt op straat. Juist het spontane en luchtige contact is belangrijk en kan helpen om je thuis te voelen in de buurt waar je woont. Het zorgt voor een glimlach en het ervaren van een moment van gezelligheid.

Dit idee sluit naadloos aan bij het doel van Samen Lelystad Oost. Verbinden en samenwerken. Samen bouwen we aan een kansrijk en aantrekkelijk Lelystad Oost. Een wijk waar kinderen gezond kunnen opgroeien, waar ze hun talent kunnen ontwikkelen en waar bewoners een baan vinden. Waar mensen samen leven in een veilige buurt en in een prettige omgeving.

Welke plek verdient volgens jou een zwaaisteen?

Meest Relevant

Op de hoogte blijven?

Wil jij of wil jouw organisatie ook bijdragen aan Samen Lelystad Oost? Deel je wens of behoefte, bedenk wat je zelf kunt doen en zoek samenwerkingen. Want alleen samen komen we vooruit. Wil je graag op de hoogte blijven van wat we samen in Lelystad Oost voor elkaar krijgen?